CLĂDIRILE CENTRULUI MILITAR VOR FI DEMOLATE

0
93

Centrul Militar Judeţean Buzău va funcţiona în perioada următoare, în module de tip container. Personalul instituţiei îşi va desfăşura activitatea în spaţiile provizorii până când Consiliul Judeţean ce deţine clădirile aflate într-o stare avansată de degradare, va găsi resursele necesare pentru a construi un nou sediu.
Corpurile de clădire de pe strada Bistriţei, în care funcţionează Centrul Militar Judeţean se află într-o stare avansată de degradare, prezintă risc seismic şi constituie un real pericol pentru personalul care îşi desfăşoară activitatea acolo. Consiliul Judeţean Buzău care deţine respectivele spaţii a hotărât în urma unei expertize, că imobilele nu mai pot fi renovate, şi trebuie construită o nouă clădire. Până când vor fi găsite resursele financiare pentru realizarea acestui obiectiv, s-a găsit soluţia, provizorie, a instalării unor module, tip container, unde angajaţii Centrului Militar, vor fi nevoiţi să se mute.
Activitatea Centrului Militar, presupune accesul în incintă a civililor, astfel că, din motive de securitate instituţia nu poate funcţiona într-un spaţiu al Ministerului Apărării Naţionale. În aceste condiţii, Consiliul Judeţean a luat decizia să achiziţioneze acele module, pe care le va instala în curtea Centrului Militar de pe strada Bistriţei, iar personalul instituţiei să îşi mute activitatea în spaţiile provizorii. Centrul Militar Judeţean este organul militar teritorial al Ministerului Apărării Naţionale, unic la nivelul judeţului, care are ca principală misiune asigurarea cu resurse umane a structurilor sistemului de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ