Clanul “Pistol” a dat năvală în Spitalul Judeţean Buzău! Un medic si o infirmieră au fost agresati

0
135

A fost un scandal monstru, seara trecută, pe holurile Spitalului Judetean Buzau. Aproape 40 de persoane, membre ale clanului ,, Pistol,, din municipiu au dat năvală la Camera de Gardă, după ce l-au adus la urgente pe un apropiat căruia i-se făcuse rău. Romii au intrat peste medici, acuzând că nu îi acordă suficientă atentie, pacientului. Ba mai mult au agresat medicul de gardă si o infirmieră. A fost nevoie de interventia mascatilor pentru a-i scoate din spital pe romii violenti. In urma acestui incident, prefectul judetului Buzau a declarat că trebuie luate măsuri pentru ca astfel de incidente sa nu se mai producă.
Scandalul a inceput joi seară la scurt timp după ce clanul “Pistol” a participat cu la înmormântarea liderului Ion Mărăraş cunoscut în lumea interlopă drept Terente. După funeralii, un bărbat în vârstă de 35 de ani, cumnatul celui decedat, a leşinat fiind dus de membrii familiei la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Buzău pentru a i se acorda îngrijiri medicale.
Ajunşi la spital, aproape 40 de romi au dat năvală peste cadrele medicale pentru a se asigura că membrul clanului este tratat cum se cuvine. In haosul produs, medicul de gardă, Angela Mazdrag dar si o infirmieră au fost agrsate
Episodul violent a băgat frica în pacientii care asteptau in camera de gardă dar si in randul personalului medical
Agenţii firmei de pază nu au putut ţine piept numărului mare de romi motiv pentru care au solicitat sprijin forţelor de ordine. La faţa locului au ajuns în scurt timp mascaţii Poliţiei şi cei ai Jandarmeriei Buzău care au reuşit să potolească spiritele incinse. Zelter, fratele interlopului decedat, a fost încătuşat şi condus la audieri.
Romii implicaţi în scandal au negat orice vinovăţie.
Astăzi reprezentanţii Prefecturii Buzău au precizat că astfel de episoade sunt regretabile iar autorităţile vor trebui să ia măsuri care să prevină apariţia altor incidente asemănătoare.
Cazul a fost preluat de procurori, iar proba solidă împotriva a trei agresori, membri ai clanului Pistol, o constituie o înregistrare de pe camerele de supraveghere în care ar apărea mai mulți romi cu răngi în mîini.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ