CLASĂ DE LICEU LA BECENI

0
317

După lungi negocieri, finalizate cu demiteri, s-a reușit păstrarea unei clase de liceu la unitatea de învățământ din Beceni. Inițial, conducerea unității a cerut desființarea claselor de învățământ liceal, fără a consulta părinții și autoritățile locale. După această decizie, o adevărată revoltă s-a pornit în comună, problema ajungând până la Ministerul Educației. În cele din urmă, directorul Liceului Beceni a fost demis, iar începând cu noul an școlar, va exista și o clasă de liceu.
O adevărată revoltă a reușit să stârnească la Beceni directoarea liceului din comună, care a trecut toate clasele de învățământ liceal la învățământ profesional. Fără să se consulte părinții, fără să se adreseze Consiliului de administrație al școlii sau chiar Consiliului Local, care aprobă toată finanțarea educației în comună, directorul Liceului Tehnologic Beceni a tăiat clasele de învățământ teoretic și a hotărât de una singură că toții copii din comună trebuie să urmeze deopotrivă școala profesională. Decizia a stârnit revoltă in rândul părinților, care spun că vor să-și trimită copiii la liceul din comună, iar măsura directoarei a reușit să-i scandalizeze, pentru că nu a lăsat nici măcar o clasă de învățământ teoretic, pentru absolvenții de cursuri gimnaziale care vor să urmeze liceul în comuna lor. Măsura respectivă a reușit să-i pună într-o situație delicată și pe profesorii care predau la Liceul Tehnologic Beceni, pentru că unii dintre ei vor rămâne fără locuri de muncă. Cadrele didactice au protestat și au trimis adrese către Ministerul Educației. După discuții, Inspectoratul școlar împreună cu Prefectura au decis să fie menținută o clasă de liceu la unitatea de învățământ din Beceni. Numai că la înscrieri, conducerea liceului și-a luat concediu.
După aceste episoade, directorea Liceului a fost demisă și, în cele din urmă, copiii care doresc să urmeze cursuri de liceu s-au putut înscrie. Pentru anul școlar viitor, șefii învățământului buzoian și-ar dori să schimbe profilul clasei astfel încât acesta să fie mai util viitorilor absolvenți.
Desființarea claselor de liceu ar fi fost o adevărată problemă pentru profesorii și elevii comunei, care nu își permit să plătească naveta sau o chirie în oraș.

Denisa Irimia/ Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ