CLASE ÎNCHISE DIN CAUZA GRIPEI

0
328

Direcţia de Sănătate Publică a suspendat activitatea din cauza gripei în 5 clase din 4 școli din municipiul Buzău. Elevii nu vor veni la cursuri până luni, timp în care se va face dezinfecție. O creștere semnificativă a cazurilor de gripă, confirmate prin teste rapide, se înregistrează, în ultima perioadă la nivelul întregului judeţ.
În judeţul Buzău se înregistrează o explozie a cazurilor de gripă. Numărul persoanelor diagnosticate cu gripă, cazuri confirmate prin teste rapide, a crescut semnificativ, cele mai multe înregistrându-se în rândul copiilor.
Elevii din 5 clase de la 4 școli din municipiul Buzău au fost trimiși acasă din cauza cazurilor de gripă înregistrate. Absenteismul ridicat, dar și numărul mare de cazuri de gripă confirmat prin test rapid au dus la aceste măsuri. Timp de două-trei zile, activitatea din aceste clase a fost suspendată pentru a se putea realiza dezinfecția sălilor și spațiilor respective.
În săptămâna precedentă, în ceea ce privește infecțiile acute respiratorii, s-au înregistrat peste 4 500 de infecții, din care 40 au necesitat internare, față de 1 900 în aceeași perioadă anul trecut. Numărul pneumoniilor a crescut și el, ajungând la 940, din care 8 au necesitat internare. 122 de buzoieni au fost diagnosticați cu gripă doar săptămâna trecută. Anul trecut în aceeași perioadă se înregistrau doar 4 cazuri. De la debutul acestui sezon gripal s-au înregistrat peste 40 000 de infecții acute respiratorii, 7 500 pneumonii și 530 de gripe.

Andreea Zaleschi/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ