COADĂ LA CABINETELE DE PSIHIATRIE

0
13

La cabinetele de psihiatrie numărul pacienților s-a dublat, în acestă perioadă, iar medicii fac față cu greu situației. Grija zilei de mâine și teama de a nu se infecta cu noul coronavirus este din ce în ce mai mare, mai ales în ultima perioadă, când statisticile sunt alarmante .
Pandemia de Covid 19 este în acest moment o sursă majoră de stres pentru oameni. Lipsa energiei, oboseala ridicată și sentimentul de nesiguranță sunt unele din motivele pentru care tot mai multe persoane aleg să calce pragul unui cabinet de psihiatrie. Pe lângă toate astea, regulile impuse de autorități privind protecția și evitarea infectării, induc o stare de stres și agitație. De aceea, în multe cazuri, buzoienii recurg la sfaturile unui specialist. Ca urmare a acestei situații, potrivit medicului Maria Cristache, prezența la cabinet s-a dublat față de anii trecuți.
După mai bine de opt luni de luptă cu Covid-19, psihologii și psihiatrii fac față cu greu situației, ce devine tot mai dificilă. Potrivit acestora, probleme financiare și probleme de sănătate, conduc de multe ori la chiar soluții extreme.
Specialiștii susțin că va trebui ca fiecare individ să se adapteze din mers la acestă situație, deși riscuri există la orice pas.

Iuliana Sîrbescu/ Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ