COLECTARE SELECTIVĂ ȘI ÎN ZONA INDUSTRIALĂ

0
67

Pas cu pas, implementarea colectării selective în municipiul Buzău a ajuns şi în Zona Industrială, mai exact la căminele de nefamilişti. Aceste sectoare au fost supuse aceloraşi dificultăţi în colectarea deşeurilor care sunt întâlnite și la blocurile deservite de platforme. Este vorba despre faptul că atât persoane fizice, cât şi firemele, aruncă necontrolat deşeurile la platfomele special amenajate pentru depozitarea deşeurilor, fără ca aceştia să locuiască în zonă. În general, administratorii de asociaţii au sesizat aceste aspecte, iar RER SUD SA a ridicat deşeurile menajere.
În ceea ce priveşte colectarea selectivă, în Zona Industrială sunt încă situaţii izolate în care locatarii sau reprezentanţii asociaţiilor de locatari nu sunt deschişi colectării reciclabilelor. Motivaţia ţine, în unele cazuri, de puterea obişnuinţei, care uneori bate obligativitatea legală conform căreia toţi locuitorii trebuie să colecteze selectiv.
Locatarii ce locuiesc în imo¬bilele cărora le sunt arondate aceste spaţii special amenajate pentru colectarea deşeurilor au fost informaţi despre diferenţa dintre deşeul menajer şi cel reciclabil, dar şi despre modul în care trebuie să depoziteze ambalajele din deşeuri reciclabile. Astfel, în containerul galben se vor pune toate tipurile de deşeuri reciclabile ambalaje de hârtie, carton, folie, plastic, conserve metalice, doze de aluminiu, flacoane de la detergenţi. Prima observaţie a unui administrator care deserveşte mai multe asociaţii din municipiu şi care se ocupă şi de câteva blocuri din Zona Industrială a fost aceea că locatarii pun, doar într-un mic procent, deşeurile reciclabile aşa cum trebuie.
Următorul pas este dotarea platformelor de gunoi din Zona Industrială cu pubele verzi pentru colectarea separată a ambalajelor din sticlă, inscripţionate cu mesajul ,,Depozitare ambalaje din sticlă”.

DENISA IRIMIA/ ALEX NICOLAE

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ