Colectarea selectivă se extinde la blocurile din Buzău!

0
200
Societatea de salubrizare extinde programul de colecatre selectiva la o noua asociatie de proprietari din Buzau. Incepand cu 29 august inca 28 de blocuri din asociatia P.T. 10/1 Unirii  vor intra in proiectul “Sacul galben”, proiect care a inceput la case si care este in continua promovare in zona de blocuri. Astfel, aproximativ 800 de persoane  vor folosi sacul galben in propriul apartament. Ca si in cazul celorlate asociatii implicate, procedura de colectare se pastreaza.
Mai precis, fiecare apartament din cadrul asociatiei primeste saci galbeni pe care sa ii foloseasca pentru depozitarea tuturor deseurilor reciclabile (ambalaje de hartie, carton, plastic, folii, doze de aluminiu, conserve de metal, ambalaje tetrapak) separat de deseurile menajere. Sacii sunt folositi in fiecare casa si sunt scosi in spatele blocurilor o data pe saptamana, de unde sunt colectati de masinile speciale ale firmei RER.
Desi, procesul de informare si de promovare a sistemului de depozitare si colectare separata a deseurilor reciclabile in sacul galben la asociatiile de proprietari s-a dovedit a fi unul  mai greoi, RER Buzau continua demersurile de extindere a acestui nou sistem de salubrizare implementat in municipiul Buzau incepand cu anul 2014.
Cu toate acestea, reprezentantii firmei de salubrizare ne asigura ca in scurt timp si alte asociatii de proprietari vor beneficia de saci galbeni.
“Colectarea selectiva dupa cum bine se stie nu este optionala, legislatia in vigoare obliga atat operatorul de salubritate cat si generatorul de deseuri sa colecteze, respectiv sa depoziteze separat deseurile, pe categorii. In calitate de operator de salubritate, am depus toate eforturile necesare pentru implementarea unui sistem modern si civilizat de salubrizare, motiv pentru care acordam o deosebita importanta promovarii si aplicarii metidelor de colectare separata a deseurilor. Continuam, cu pasi mici dar siguri sa promovam colectarea selectiva si la blocuri si astfel sa asiguram distribuirea de saci galbeni la fiecare apartament in parte. Echipa noastra de inform ava asigura fluxul de informatii necesar pentru ca fiecare persoana sa detina toate datele necesare pentru folosirea corecta a sacului galben”, a declarat Denisa Hâncu, Specialist in Relatii Publice la S.C. RER Ecologic Service Buzau S.A.
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ