COLECȚIA DE ETNOGRAFIE, REDESCHISĂ DUPĂ 10 ANI

0
43

Casa Vergu Mănăilă, secţie a Muzeului Judeţean Buzău s-a redeschis după 10 ani, la finalul unor ample lucrări de reabilitare. Spaţiul muzeal găzduieşte expoziția de bază din cadrul Colecției de Etnografie și Artă Populară.
Colecţia de etnografie prezentată, publicului, începând de miercuri este una dintre cele mai valoroase din zona de sud a ţării, iar toate exponatele sunt autentice şi prezintă locuinţa tradiţională buzoiană.
Arhitectura clădirii este specifică zonei Buzăului, iar în interior vizitatorii vor descoperi obiecte folosite în gospodării, cu sute de ani în urmă.
Accesul vizitatorilor va fi supus regulilor de protecţie sanitară.
Timp de 10 ani sediul colecției de etnografie, aflat într-o clădire emblematică a Buzăului, cunoscut buzoienilor sub denumirea de Casa Vergu Mănăilă, a fost supus unor ample acțiuni de igienizare și intervenții reparatorii atât la nivelul spațiilor expoziționale, cât și în zona depozitelor pentru patrimoniul cultural național mobil.Conceptul noii expoziții de bază valorifică nu numai patrimoniul etnografic specific secolelor XVIII – XIX din zona Buzăului, ci și imobilul care găzduiește expoziția. Acest lucru este posibil prin echiparea tematică a camerelor clădirii, precum și prin amenajări muzeo-tehnice dedicate.

Laurenţiu Marinov/Iuliana Sîrbescu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ