COLEGIUL AGRICOL, ŞCOALĂ DE VIITOR! Două clase noi, de horticultură şi agroturism

0
456

Colegiul Agricol Buzău si-a îmbunătătit oferta educatională. Unitatea de invatamant doua noi clase cu profil tehnologic: agroturism si horticultură. Pentru a-i atrage pe viitorii liceeni să opteze pentru una din cele doua specializari, astăzi, câteva zeci de elevi din mai multe localitati din judet au vizitat Statiunea de Cercetare şi Dezvoltare pentru Viticultură şi Vinificaţie Pietroasele.
Zeci de elevi de clasa a VIII-a din localităţile Stalpu, Ulmeni, Merei, Pietroasele, Sahateni, Naieni si Breaza au vizitat în această dimineaţa cea mai cunoscută staţiune viticolă din judeţ, Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare pentru Viticultură şi Vinificaţie Pietroasele. Acţiunea de azi face parte din campania de promovare a ofertei educaţionale pentru anul şcolar 2017-2016 a Colegiului Agricol Buzău.
Directorul staţiunii buzoieni a subliniat importanţa înfiinţării celor două clase avand in vedere ca în acest moment, Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare pentru Viticultură şi Vinificaţie Pietroasele este nevoită să apeleze la forţă de muncă nespecializată din afara localităţii, însă directorul acesteia speră ca lucrurile să se schimbe în viitor.
Cei mai buni elevi vor primi burse din partea staţiunii buzoiene pe toată durata liceului. In plus, tinerii vor avea posibilitatea să se angajeze imediat după absolvirea liceului.
Proiectul a fost iniţiat de Colegiul Agricol Buzău, având ca parteneri Staţiunea Viticolă Pietroasele, Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău şi a atras laudele primarului din localitate, care se confruntă cu dificultăţi în vederea mobilizării şi plasării tinerilor în câmpul muncii.
Campania de promovare a ofertei educaţionale a Colegiului Agricol va continua si în perioada următoare. Elevii aflaţi în anul terminal al ciclului gimnazial si interesati sa urmeze o clasa de profil in agroturism vor avea ocazia sa viziteze mai multe pensiuni din judeţul Buzau.

REPORTER: ANDREI PIŢIGOI

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ