COLEGIUL ECONOMIC, ÎNCHIS DIN CAUZA COVID-19

0
19

Nici nu a început bine școala și au început să apară cazurile de infectare cu Covid-19 în rândul cadrelor didactice și a elevilor, fapt care era de prevăzut, având în vedere situația actuală. Zilele acestea o nouă instituție de prestigiu din Buzău a anunțat că își va închide porțile timp de două săptămâni, După ce o profesoară a fost confirmată pozitiv în urma testului PCR, elevii Colegiului Economic vor desfășura lecțiile în sistem on-line, timp de două săptămâni.
Deși se respectă cu stricteţe regulile de igienă, de distanțare socială, iată că virusul nu iartă. Profesoara care a fost depistată cu coronavirus, predă la șase clase din Colegiul Economic și a intrat în contact cu majoritatea colegilor în cancelarie. Astfel, în cursul zilei de joi, membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență au hotărât suspendarea cursurilor, față în față. Astfel, s-a aprobat suspendarea activităților care impun prezența fizică a elevilor și cadrelor didactice la Colegiul Economic.
La acest moment, potrivit Prefecturii, în judetul Buzău, cinci instituții de învățământ sunt în scenariul roșu, cu predare on-line. Grădinița cu program prelungit Berca și școala de la Izvorul Dulce ,din comuna Merei, unde o profesoară a fost diagnosticată cu Covid-19, au continuat de asemenea cursurile on-line. Și în cazul unei grupe din cadrul Grădiniței cu Program Prelungit Bobocei, din Micro III, s-a luat hotărârea de a se suspenda activitatea, timp de 14 zile, după ce educatoarea a fost depistată cu noul coronavirus. La Râmnicu Sărat, în cadrul Şcolii Gimnaziale numărul 1, cei peste 900 de copii, au continuă cursurile în scenariul roșu, după ce o învățătoare și soțul ei, administrator al școlii, au fost confirmați cu coronavirus.

Iuliana Sîrbescu/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ