COLEGIUL EMINESCU, MUTAT LA COSTIN NENIȚESCU

0
245

Elevii Colegiului Național Mihai Eminescu vor învăța, în următorii doi ani, în clădirea Liceului Costin Nenițescu. La rândul lor, elevii de la fostul liceu numărul 5 vor fi mutați la Liceul de Meserii și Servicii. Decizia a fost luată de către conducerea unității și cea a Inspectoratului Școlar astfel încât lucrările de reabilitare a clădirii Colegiului Eminescu să se desfășoare în condiții de siguranță maximă.
O lună de zile au la dispoziție reprezentanții școlii și cei ai Primăriei pentru a muta întreaga bază materială a Colegiului Național ”Mihai Eminescu” într-o altă clădire. Lucrările de reabilitare a colegiului au fost atribuite deja unei firme de construcții și ar putea fi demarate în scurt timp. În același timp, este de preferat ca mutarea să se facă înainte de debutul anului școlar astfel încât procesul de învățare să nu fie afectat. După mai multe discuții și variante, s-a ajuns la concluzia că cea mai bună variantă este ca baza materială, elevii și profesorii de la Colegiul Eminescu să se mute la Liceul Costin Nenițescu, iar aceștia, la rândul lor, să fie mutați la Liceul de Meserii și Servicii, situat pe strada Bazalt.
Cei 1.300 de elevi ai Colegiului Mihai Eminescu vor învăța în altă locație pe durata a doi ani, timp în care se desfășoară un amplu proiect de reabilitare a clădiri vechi de 99 de ani. Fondurile necesare consolidării provin de la Guvern, iar proiectul prevede lucrări atât la exterior, cât și în interiorul clădirii.
Cheltuielile de reabilitare a Colegiului Național Mihai Eminescu se ridică la 6 milioane de euro.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ