COLIZIUNE ÎNTRE DOUĂ TIRURI! UN AL TREILEA A DĂRÂMAT UN STÂLP DE ELECTRICITATE

0
145

Două tiruri, unul încărcat cu var, celălalt cu profile metalice, s-au ciocnit azi dimineață, în jurul orei șase, la ieșirea din Buzău către Spătaru. Din pricina apei de pe carosabil, șoferul unui autotren de Arad a pierdut controlul volanului și a ajun
Din cauza accidentului, drumul de la Spătaru la Buzău s-a blocat, iar traficul în zona industrială a fost practic paralizat. Șoferii au așteptat mai bine de trei ore pînă în momentul în care au avut posibilitatea de a-și porni din loc autovehiculele de marfă.
Cei doi șoferi implicați în accident au fost transportați de urgență la spital pentru îngrijiri medicale. Conducătorul auto care a pierdut controlul volanului și a pătruns pe contrasens a fost testat cu aparatul Drager ce a indicat o valoare de 0.61mg.alcool pur în aerul expirat.
La 50 metri distanță de locul în care cele două tiruri s-au ciocnit un alt autotren a ajuns în șanț dar nu înainte de a culca la pămînt un stîlp de curent electric. Din acest motiv zona comercială aflată la ieșire din municipiul Buzău a rămas fără energie electrică. Tirul a fost condus de un șofer din Buzău, care, pentru a evita coliziunea cu un autoturism, a preferat să iasă în afara părții carosabile. În acest fel a dărâmat stâlpul de electricitate.
La fața locului au ajuns mai multe echipe ale Secției Drumuri Naționale pentru a curăța carosabilul de combustibilul scurs de la tirurile implicate în evenimentul rutier.

Florin Zafiu;

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ