COLȚ DE RAI PENTRU BĂTRÂNI

0
121

Un adevărat colț de rai va fi construit la Mihăilești pentru bătrâni. Primăria Buzău a preluat fostul spital din localitate, pe care intenționează să îl transforme într-un centru pentru bătrâni. Pe lângă spațiile de cazare, pe terenul respectiv va fi amenajată o fermă, grădini și livadă.
Vârstnicii din Buzău care au rămas singuri ar putea avea parte de un loc plăcut în care să-și petreacă bătrânețea. Primarul Constantin Toma a făcut o vizită la azilul din parcul Marghiloman și a constatat că acea clădire nu mai oferă condițiile optime de trai pentru vârstnicii cazați acolo. Apoi a început să caute soluții și așa a ajuns la clădirea fostului spital din Mihăilești, care stătea nefolosită de câțiva ani. De curând, chiar s-a încheiat procedura de transfer de la Primăria Mihăilești a unei locații unde se va ridica un complex de servicii pentru persoanele vârstnice.
Noul cămin de bătrâni de la Mihăilești va răspunde nevoilor actuale, având o capacitate de aproximativ 150 de locuri. Stabilimentul va avea sere, o grădină de legume, spații de recreere și promenadă, totul în mijlocul naturii.
Fostul spital zonal din Mihăilești a fost construit în perioada 1907-1910 și a funcționat până la Revoluție.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ