Comandament Black Friday la Protecția Consumatorilor

0
15

Atenție la reducerile de prețuri
Comisarii Protecției Consumatorilor Buzău supravehează ofertele și promoțiile operatorilor economici pe perioada în care se desfășoară campania de Black Friday. Potrivit autorităților,vânzările cu preț redus, indiferent de tipul acestora (soldare, lichidare, vânzări promoționale) trebuie să respecte o serie de reguli. Astfel, orice comerciant care anunță o reducere de preț trebuie să o raporteze la prețul de referință practicat în același spațiu de vânzare pentru produse identice. Prețul redus trebuie să fie inferior prețului de referință. Totodată, prețul de referință reprezintă cel mai scăzut preț practicat în același spațiu de vânzare în perioada ultimelor 30 de zile, înainte de data aplicării prețului redus. Consumatorii sunt sfătuiți de către autorități să fie atenți în momentul în care se decid să facă o comandă.
În timpul campaniilor de Black Friday avem parte de reduceri între 20% și 50% la sută. Nu de puține ori au existat reclamații de-a lungul timpului vizavi de oferte motiv pentru care autoritățile îi îndeamnă pe consumatori să verifice dacă reducerile sunt și reale iar prețurile sunt mai mici față de cele practicate de magazine în ultimele 30 de zile.
Protecția Consumatorilor informează clienții că produsele cumpărate din magazinele online pot fi returnate în termen de 14 zile fără a oferi vreun motiv şi fără costuri suplimentare.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ