COMANDANT NOU LA BAZA AERIANĂ BOBOC

0
1140

Baza Aeriană de la Boboc are un nou comandant. Comandorul Ovidiu Bălan a fost numit, oficial, în funcţie în cadrul unei ceremonii de învestire, la care au participat comandanţi de unităţi din ţară şi reprezentanţi ai autorităţilor locale.
La Baza Aeriană de Instruire şi Formare a Personalului Aeronautic de la Boboc s-a desfăşurat, marţi, ceremonia de numire în funcţie a comandantului bazei. Este vorba despre comandorul Ovidiu Bălan, ofiţer care a condus, în ultima perioadă unitatea din poziţia de locţiitor. Festivitatea a avut loc în prezența reprezentanţilor Statului Major al Forţelor Aeriene, şi Statului Major al Apărării, comandanţi de baze aeriene şi unităţi din ţară şi reprezentanţi ai autorităților locale din Buzău.
Numirea comandorului Bălan la conducerea unităţii de elită a aviaţiei româneşti, a fost salutată de foştii camarazi ai noului comandant, ce fac parte din Asociaţia Română pentru Propaganda şi Istoria Aeronauticii, filiala Buzău. Aviatorii apreciază faptul că unitatea are, după multă vreme un comandant ce provine din Baza de la Boboc, nu venit din alte unităţi.
“Începând de astăzi 05.11.2019, Baza Aeriană de Instruire și Formare a Personalului Aeronautic Boboc (fosta Școală de Aplicatie a Forțelor Aeriene sau cu denumirea și mai cunoscută, Școala de ofițeri de aviație “Aurel Vlaicu”) are oficial un nou comandant- comandorul Ovidiu BĂLAN!
În sfârșit Leagănul Aviației Militare Române are comandantul pe care și l-a dorit întotdeauna – un pilot cu experiență maximă, dobândită în special alături de minunații instructori ai bobocilor în tainele zborului și tehnicienii din școală (nu “transferat cu grele sacrificii” din alte baze aeriene)! Sigur este persoana care nu are nevoie de perioadă de tranziție, ci numai de sprijin din partea tuturor (eșaloane superioare, autorități și oficialități locale și poate chiar și de experienta unor înaintași, reuniți în ARPIA) pentru a pune din nou Școala acolo unde îi este locul – în elita unităților de aviație, a instituțiilor de învățământ militar!”, este mesajul ARPIA, postat pe Facebook.
Despre avantajul de a cunoaşte foarte bine unitatea a cărei comandă i-a fost încredinţată a vorbit şi Ovidiu Bălan în discursul său.
Comandorul Ovidiu Bălan este pilot, absolvent al Şcolii Militare de Ofiţeri de Aviaţie “Aurel Vlaicu” de la Boboc, promoţia 1988. De-a lungul carierei sale, a ocupat funcţii de instructor coordonare zbor, instructor pentru securitatea zborului, comandant escadrilă, comandant grup aviaţie, instructor şef zbor, la Flotila 90 Transport Aerian Otopeni , apoi a ocupat funcţii de la comandant escadrilă, până la comandant grup la Grupul Aviaţie Instrucţie din cadrul Şcolii de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene „Aurel Vlaicu”. În martie 2015, a fost numit locţiitorul comandantului Şcolii de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene de la Boboc, funcţie pe care a ocupat-o până când a fost numit la conducerea unităţii de la Boboc. Are peste 1300 ore de zbor pe diferite tipuri de avioane şi elicoptere.

Laurenţiu Marinov
Imagini: MM Eduard Antochi- Baza Aeriană Boboc

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ