COMASARE SUSPENDATĂ DE INSTANȚĂ

0
117

Situație unică pentru învățământul buzoian. Comasarea școlilor numărul 6 cu 16 a fost suspendată de instanță. În aceste condiții, elevii ar trebuie să revină la unitatea la care au fost înscriși inițial, în maximum 72 de ore. Hotărârea este dată ca urmare a acțiunii depuse în instanță de sindicatul Federației Educației Naționale, al profesorilor de la Școala numărul 6.
Comasarea școlilor numărul 6 cu 16 a fost suspendată de intanță, după o acțiune inițiată de sindicaliști. Decizia este executorie, iar asta înseamnă că sute de copii vor trebui mutați, în maximum 72 de ore, la unitatea la care au fost înscriși inițial. Federaţia Educaţiei Naţionale Buzău a obţinut în instanță blocarea comasării Şcolii nr. 6 cu Şcoala nr. 16 din municipiul Buzău. Toate deciziile care au stat la baza desfiinţării Şcolii 6 şi mutarea profesorilor şi elevilor din această unitate la Şcoala 16 au fost suspendate, în urma unei decizii a magistraților de la Curtea de Apel Ploiești. Practic, prin această sentinţă, se suspendă deciziile Inspectoratului Şcolar, Ministerului Educaţiei, Consiliului Local Municipal, documente care au stat la baza comasării.
Hotărârea este atacabilă, însă suspendarea, potrivit metodologiei de contencios-administrativ, este executorie până la soluționarea pe fond a problemei legate de anularea comasării.
Potrivit decizie, în 72 de ore, copiii care au venit la Școala 16 de la Școala 6, în această toamnă, vor trebui să fie mutați în unitatea de învățământ la care au fost înscriși initial. Însă, în fața unei asemenea situații, conducerea Inspectoratului Școlar caută soluții are să nu bulverseze elevii.
În tot acest timp, cei mai afectați sunt părinții și copiii, care sunt debusolați și nu știu unde vor ajunge să învețe în zilele următoare.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ