COMASAREA ȘCOLILOR SE LASĂ CU PLÂNGERI PENALE

0
77

Comasarea școlilor numărul 6 cu 16 se lasă cu plângeri și executare silită. Părinții și cadrele didactice sunt nemulțumiți că nu se respectă decizia instanței privind anularea comasării celor două instituții de învățământ, iar sindicaliștii amenință că vor recurge la executarea silită dacă nu se va pune în aplicare decizia Curții de Apel. Pe de altă parte, primarul Constantin Toma afirmă că nu se opune hotărârii instanței, însă sunt așteptate noi documente de la Ministerul Educației.
Mai mulți părinți și profesori ai Școlii nr. 6 ”Grigore Baștan” au protestat, în cursul zilei de luni, la Inspectoratul Școlar, nemulțumiți că nu se respectă decizia instanţei privind anularea comasării instituţiei de învăţământ cu Şcoala nr. 16 „Ion Creangă”. Deşi pe 7 octombrie, Curtea de Apel Ploieşti a decis suspendarea tuturor hotărârilor de comasare până la finalizarea procesului, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean susţin că nu pot lăsa elevii şi profesorii să se întoarcă la Şcoala nr. 6 până nu primesc un ordin de ministru. Reprezentanţii Federaţiei Educaţie Naţionale Buzău spun că nu este nevoie de niciun ordin din partea Ministerului ¬Edu¬caţiei atât timp cât instanţa a anulat toate hotărârile. Pe parcursul protestului de luni, sindicaliștii spuneau că, în cel mai scurt timp, vor apela la executare silită pentru a pune în aplicare hotărârea Curţii de Apel şi vor face plângere penală conducerii Inspectoratului Şcolar şi Primăriei.
Nemulțumiții erau hotărâți să protesteze și marți în fața Primăriei Buzău, numai că, între timp, primarul Constantin Toma a anunțat că nu se opune decizie date de Curtea de Apel, așa că pichetarea de la Palatul Comunal a fost anulată.
Între timp, și Inspectoratul Școlar a făcut recurs la ambele decizii ale instanței, atacând atât suspendarea, cât și anularea comasării celor două unități de învățământ.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ