Comercianții din piețe se plâng de frig

0
0

Mărfurile sunt acoperite cu pături pentru a nu îngheța
Frigul din ultimele zile dă bătăi de cap comercianților din Piața centrală a municipiului Buzău. De dimineață și până seara oamenii sunt nevoiți să îndure temperaturi scăzute, umezeală și vânt. Se îmbracă cu două rânduri de haine dar cel cea mai valoroasă este marfa. Dacă zona comercială ar fi fost închisă, fructele și legumele erau mai bine protejate. Din nefericire însă mărfurile stau în ger fiind acoperite doar cu pături pentru a nu îngheța.
Aceeași poveste o regăsim la doar câțiva metri depărtare, în piața de flori. Aici spațiul comercial este închis dar tot nu oferă condițiile pe care comercianții și le-ar fi dorit. Florile sunt foarte sensibile și îngheață la temperaturi scăzute.
Conducerea SC Piețe Târguri și Oboare anunță că în legătură cu piața de flori, vor fi efectuate investiții. Cât privește Piața Centrală, deocamdată nu poate fi vorba de așa ceva, spațiul comercial fiind deja modernizat.
Conducerea Piețe, Târguri și Oboare își propune mai multe investiții în centrele comerciale din municipiul Buzău, în perioada următoare urmând să își stabilească bugetul pentru anul 2023.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ