Comercianții, verificti în minivacanța de Sf. Maria

0
35

Dacă este sărbătoare sau vacantă este rost de profit pentru comercianți, uneori nemeritat, pe spatele clientilor neatenti. În ultima săptămînă Directia Sanitar Veterinară a desfăsurat ample controale la agentii economici care comercializează preparate din carne,  iar neregulile au curs gârlă.

Jumătate dintre cei verificati au primit amenzi pentru nerespectarea conditiilor sanitare veterinare minime referitoare la aprovizionarea cu materii prime, transportul, prelucrarea, depozitarea si comercializarea produselor alimentare. În vizorul inspectorilor au intrat pizzeriile, supermarketurile si pietele agroalimentare.

Zeci de operatori economici au fost verificați de inspectorii Direcției Sanitar Veterinare în perioada 10 – 15 august în timpul minivacanței
de Sfânta Maria. Autoritățile au desfășurat controale cu precădere la patiserii, cofetării, pizzeria, cantine, pensiuni turistice, supermarketuri și piețe unde se comercializează alimente perisabile, ce pot pune in pericol sanatatea consumatorilor.

Jumătate dintre agenții economici verificati nu respectau legea motiv pentru care s-au ales cu amenzi sau cu suspendarea activității până la remedierea abaterilor.

Abaterile care au stat la baza sancțiunilor aplicate de inspectori au fost multiple.

În perioada imediat următoare DSVSA Buzău va lua toate măsurile necesare intensificării acțiunilor de supraveghere sanitară veterinară prin verificari suplimentare cu privire la respectarea normelor sanitar veterinare în ceea ce privește aprovizionarea, transportul, depozitarea și comercializarea produselor alimentare de origine animală și non animală. Totodată se va acorda o atenție deosebită comerțului cu animale vii și în special a porcilor mai ales în actualul context epidemiologic național al evoluției pestei porcine africane.

(Florin Zafiu)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ