Comisarii Gărzii de Mediu dispuşi să suspende greva generală! S-au purtat discuţii cu Ministerul Mediului. La Buzău nu s-a lucrat..

0
59

Greva generală a comisarilor din cadrul Gărzii Nationale de Mediu a fost suspendată astăzi. Valentin Neagoe, presedintele sindicatului a făcut anuntul în această dimineată însă la nivel judetean nu toti membrii s-au aliniat deciziei luate la nivel central. Astăzi comisarii Gărzii de Mediu Buzău s-au aflat încă în grevă generală iar motivatia a fost aceea că nu au primit niciun anunt oficial din partea sindicatului la care sunt afiliati. Functionarii din cadrul Gărzii Nafionale de Mediu au pornit ieri greva generală nemultumiti de inechitătile din grila publică de salarizare.
Sindicatul Gărzii Naţionale de Mediu a suspendat în această dimineaţă greva generală. Valentin Neagoe, preşedintele sindicatului, a declarat pentru AGERPRES faptul că a purtat negocieri la Ministerul Mediului motiv pentru care greva generală a fost suspendată. În cazul în care discuţiile nu vor ajunge la un rezultat, a mai adăugat acesta, greva ar putea continua. Cu toate acestea la nivel local decizia nu a fost adusă la cunoştinţă membrilor printr-o notă oficială fapt pentru care comisariatele au fost închise. Acelaşi lucru s-a întîmplat şi la Garda de Mediu Buzău. La uşile Gărzii de Mediu Buzău au bătut rînd pe rînd simple cetăţeni sau persoane juridice fără ca cineva să le deschidă. Ca şi ieri lucrul cu publicul a fost suspendat la fel şi orice altă activitate din fişa unui post de comisar al mediului.
În această dimineaţă cei 10 angajaţi ai Gărzii de Mediu Buzău au venit la serviciu dar au rămas în grevă generală pe motiv că sindicatul din care fac parte nu i-au anunţat printr-o notă oficială despre suspendarea protestului.
Motivele pentru care comisarii de mediu au declanşat greva generală ţin de inechităţile salariale din sistem. Este de neînţeles dicrepanţa între importanţa care se acordă la nivel global problemelor legate de protecţia mediului şi modul în care sunt trataţi în ţara noastră, cai care veghează la păstrarea unui mediu sănătos, atrag atenţia sindicaliştii. Cu toate că protecţia mediului este un domeniu de importanţă strategică reprezentînd o vulnerabilitate, un risc şi o prioritate conform Strategiei Naţionale de Apărare a ţării, angajaţii Gărzii Naţionale de Mediu nu au mai beneficiat de o creştere salarială în anul 2009 fiind remuneraţi în prezent conform celei mai mici grile de salarizare din întregul sistem bugetar.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ