COMISII DE EVALUARE A PAGUBELOR DIN AGRICULTURĂ

0
53

Județul Buzău se confruntă cu fenomene de secetă caracterizate printr-un conţinut al apei din sol sub valoarea mediei anuale, ceea ce este de natură să influențeze negativ nivelul producției agricole a anului 2020. Ca urmare a acestei situaţii, la nivelul județului au fost constituite șase comisii de constatare și evaluare a pagubelor la culturile agricole afectate, comisii constituite din reprezentanți ai autorităților publice locale, ai Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură si ai Direcției Agricole Județene Buzău. În următoarea perioadă comisiile se vor deplasa în zonele afectate de seceta pedologică în vederea întocmirii proceselor-verbale de constatare și evaluare a pagubelor la culturile agricole. Graficul de deplasare a comisiilor pe teren va fi întocmit în baza rapoartelor transmise de către comitetele locale pentru situații de urgență. În acelaşi timp, fermerii sunt aşteptaţi să depună, la primării informări cu privire la suprafeţele afectate.

„Direcția pentru Agricultură Județeană Buzău anunță deținătorii de terenuri agricole ce utilizează suprafețe cultivate afectate de secetă, să depună înștiințări scrise la primăria pe a cărei rază teritorială se află terenul, în format fizic sau prin mijloce electronice de transmitere la distanță”, a transmis Direcţa Agricolă Buzău.

Totodată, specialiștii Direcției pentru Agricultură Județeană Buzău verifică în aceste zile existența culturilor în baza notificărilor scrise transmise de beneficiarii “Programului de susținere a produsului tomate în spații protejate” și “Programului de susținere a producției de usturoi”. Producătorii agricoli interesați pot depune cereri pentru accesarea celor două ajutoare până la data de 15 mai 2020.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ