COMPETENŢE DIGITALE LA BAC

0
62

Vineri, luni şi marţi este programată evaluarea competenţelor digitale din prima sesiune a examenului naţional de Bacalaureat, conform calendarului aprobat prin ordin al ministrului Educaţiei. Bacalaureatul 2018 a început luni, cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba româna. De asemenea, în perioada 21-22 februarie se va desfăşura evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

CONSILIER MUNICIPAL, ÎN INCOMPATIBILITATE

Consilierul municipal PSD, Daniel Lambru a fost declarat incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate. El este acuzat de către inspectorii ANI, că în perioadele 18 noiembrie 2013 – 14 august 2014 și 16 august 2016 – 18 iulie 2017, a deținut simultan funcția de consilier local și pe cea de șef centru, respectiv director al Centrului de zi și de noapte pentru persoanele fără adăpost din Buzău.

ADOLESCENT CERCETAT PENTRU FURT

Poliţiştii de la Biroul Investigaţii Criminale au identificat un adolescent de 17 ani, din Buzău, bănuit de comiterea unui furt dintr-un autoturism. Fapta a fost sesizată poliţiştilor în dimineaţa aceleeaşi zile de persoana vătămată, un bărbat de 29 de ani, din Tisău. Din cercetări a reieşit că pe timpul nopţii, adolescentul ar fi furat dintr-un autoturism parcat pe raza municipiului Buzău peste 1500 de lei, prin forţarea sistemului de asigurare al uşilor. Faţă de bănuit, poliţiştii au dispus măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore şi a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău, în vederea dispunerii de măsuri legale. Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru furt calificat şi continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale şi recuperarea prejudiciului.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ