COMPETIȚII SPORTIVE DOAR PENTRU VACCINAȚI

0
23

La păcănele şi baruri ,cu vaccin
Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat noi măsuri de relaxare în contextul evoluției pandemiei de COVID-19. Potrivit documentului, au fost introduse reglementări în ceea ce privește organizarea evenimentelor private și sportive.
Potrivit Comitetului Național pentru Situații de Urgență începând cu data de 1 august:

“organizarea nunților, botezurilor sau a celorlalte evenimente private se pot organiza cu participarea a maxim 150 de persoane în spații deschise, sau cu participarea a maxim 100 de persoane în spații închise, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 2 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori și sunt respectate măsurile de protecție sanitară, în intervalul orar 5,00-02,00”.
În situația în care incidența este mai mică sau egală cu 2 la mia de locuitori, atunci este permisă participarea a maxim 150 de persoane în spații închise și 200 de persoane în spații deschise.
Totodată, 300 de persoane ar putea participa la evenimente private de interior, acolo unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 2 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, în intervalul orar 5,00-02,00. Asta în condiţiile în care toți participanții sunt persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2, persoane care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR sau rezultatul negativ certificat unui test antigen rapid sau persoane care au trecut prin boală. Numărul participanților ar putea crește la 400 în situația în care incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 2/1.000 de locuitori,
Tot de la 1 august, potrivit CNSU

“competițiile sportive în spații închise sau deschise vor putea fi premise cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, cu asigurarea unei distanțe de minim 1 m între persoane, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 2 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori și toți participanții sunt persoane vaccinate, persoane care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR, respectiv persoane care au trecut prin afecțiune”.
Capacitatea de participare ar putea crește la 74 la sută, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică sau egală cu 2/1.000 de locuitori. Totodată pot fi organizate competiții la care spațiul destinat spectatorilor să fie ocupat în totalitate dacă toți participanții fac dovada vaccinării.
Relaxări ale măsurilor vor fi și în ceea ce privește barurile, cluburile, discotecile și sălile de jocuri. Acestea vor putea fi ocupate până la 70% din capacitatea maximă, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 2 și mai mică sau egală cu 3/1.000 locuitori și până la capacitatea maximă dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică sau egală cu 2/1.000 de locuitori. Participarea la activitățile este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2.

Florin Zafiu
Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ