COMUNA CĂNEȘTI, În SCENARIUL ROŞU

0
71

Comuna Cănești a depăşit rata de incidență de trei cazuri la o mie de locuitori. În aceste context, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a adoptat, în ședința de duminică o hotărâre prin care se instituie noi restricţii. În același, timp în alte trei localități, Săgeata, Padina, Vadu Pașii, rata de incidență a depășit 1, 5 cazuri de Covid 19 la o mie de locuitori.
Încă o localitate din judeţul Buzău a intrat în carantină din cauza numărului mare de infectări cu Covid 19. Începând din weekend, comuna Cănești se alătură celorlalte localități unde s-au impus restricții. Aici rata de incidență a depășit 4,27 la 1000 de locuitori. Drept urmare, timp de 14 zile, locuitorii acestei comuni vor trebui să respecte regulile impuse de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.
Situația nu este prea bună nici în alte localități din Buzău. Comunele Săgeata, Padina și Vadu Pașii au depăsit 1,5 cazuri la o mie de persoane. Rata de incidență la nivelul localității Săgeata este de 1,77/1000, iar în Padina ,1,59/1000.Totodată comuna Vadu Pașii are peste 1,5 cazuri la o mie de locuitori.
Pe de altă parte, începând de luni, se ridică măsurile stabilite la nivelul localității Săpoca, având în vedere că incidența cumulată în ultimele 14 zile este sub 1,5 la 1.000 de locuitori.

Iuliana Sîrbescu / Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ