Comuna Lopătari, fără buget pentru asfaltări

0
117

Primarul și-a tricat mașina pe drumurile din localitate
Comuna Lopătari, una dintre cele mai întinse din județ și cu un puternic potențial turistic, nu își permite din buget să asfalteze drumurile. Abia dacă sunt bani pentru reparații, în situația în care an de an, din pricina poziției georgrafice, comuna se confruntă cu inundații sau alunecări de teren. Banii de la guvern nu ajung mereu iar administrația locală este nevoită să se descurce pe cont propriu.
Lopătari este una dintre comunele cu un potențial turistic ridicat. Focul viu, lacul Mociaru, platoul Meledic sunt puncte de atracție turistică deosebit de importante pentru județ dar în schimb drumurile lasă de dorit. Primarul comunei nu a ascuns faptul că la un moment dat și-a stricat mașina pe drumurile localității.
Asfaltări nu se pot face din bugetul local pentru că nu se strâng sumele necesare iar de la guvern banii ajung greu spre deloc. După intervenții și luări de poziție abia dacă administrația locală a fost ajutată cu sume pentru reabilitarea unor drumuri afectate de inundații.
Având un buget redus și limitat, în situația în care comuna se confruntă mai tot timpul cu situații de urgență, de la inundații, la alunecări de teren și înzăpeziri, primarul din Lopătari recunoaște că este pus în situația de a drămui fiecare leu.
Comuna Lopătari, una dintre cele mai afectate de ploile abundente de vara trecută, a primit recent în jur de 1 milion de lei, sumă insuficientă dar binevenită în situația în care localitatea a fost lovită de un alt val de calamități iarna trecută.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ