COMUNA STÂLPU, ÎN PLIN PROCES DE MODERNIZARE

0
550

Comuna Stâlpu a beneficiat, în ultma perioadă de investiţii importante prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, investiţii care duc la modernizarea localităţii. Cu banii obţinuţi, Primăria a reabilitat complet şcoala, oferind cele mai bune condiţii de învăţătură copiilor comunei. Un alt proiect aflat în derulare, prin acelaşi program, este realizarea unui drum care va face legătura între drumul judeţean şi toate străzile din localitate.
Primăria comunei Stâlpu a reuşit în ultima perioadă să atragă fonduri din diverse surse. Prin proiecte naţionale sau fonduri europene sunt realizate obiective ce fac mai uşoară şi mai plăcută, viaţa locuitorilor. Graţie unui astfel de proiect, începând de săptămâna aceasta copii din comuna Stâlpu învaţă într-un spaţiu modern şi primitor. Clădirea în care funcţionează şcoala primară din localitate a fost reabilitată complet şi şi-a deschis porţile pentru cei mai mici elevi din Stâlpu. Modernizarea a fost realizată cu o finanţare de 1 milion de lei, obţinută de Primăria Stâlpu prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Lucrările, realizate de societatea Mega Edil, au durat aproximativ doi, ani. Investiţia derulată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală se numără printre proiectele cu care primarul comunei se mândreşte zilele acestea.
Un alt proiect important pentru comunitatea din Stâlpu, de infrastructură de această data, se află în derulare, sursa finanţării fiind aceeaşi ca în cazul şcolii.
Primarul comunei Stâlpu, Stelian Gioabă a explicat că pe aceleaşi drumuri s-a introdus şi reţeaua de canalizare. Din acest motiv, lucrările de asfaltare au fost puţin întârziate, pentru ca terasamentul fie lăsat să se taseze. La proiectul de canalizare, pe fonduri europene, se lucrează şi în prezent, pentru ca tot mai mulţi locuitori ai comunei să poată fi racordaţi la reţea.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ