COMUNE BUZOIENE MAI PUȚIN POPULATE

0
59

În luna august 2017, Buzău se situează în clasamentul descrescător pe ţară al judeţelor pe locul 34 referitor la sporul natural. În acest moment, 7 comune din județul nostru au sub 1.000 de locuitori. În toate aceste localități, ponderea populației de peste 65 de ani este destul de mare. Mai exact, procentul este de peste 30 la sută.

De la începutul anilor ‘90, România a intrat într-un proces accentuat de îmbătrânire demografică, ponderea populaţiei tinere reducându-se şi crescând, în schimb, cea de vârsta a treia. Declinul demografic al populaţiei a fost înregistrat ca urmare a faptului că natalitatea se menţine la valori scăzute, dar şi din cauza migraţiei externe a persoanelor tinere şi a celor apte de muncă. Situaţia este valabilă şi în Buzău. Din datele Direcţiei Judeţene de Statistică, centralizate la data de 1 ianuarie 2017, populația totală a județului nostru era de 475.177 de persoane. 7 comune, din cele 87 câte există la nivelul județului nostru, au sub 1000 de locuitori.

Și mai grav este că în toate aceste localități, ponderea populației de peste 65 de ani este destul de mare. Mai exact, procentul este de peste 30 la sută.

După cum arată datele statistice, există posibilitatea ca, în foarte multe aşezări, locuitorii să rămână din ce în ce mai puţini, numărul celor tineri fiind incomparabil mai mic decât cel al populaţiei de vârsta a treia. Potrivit datelor din luna august 2017, Buzău se situează în clasamentul descrescător pe ţară al judeţelor pe locul 34 referitor la sporul natural.

La nivelul țării figurează 126 de sate despre care puţini îşi mai amintesc şi care, deşi nelocuite de zeci de ani, apar încă menţionate în registrele naţionale.(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ