CONCEDIERI COLECTIVE LA DUCTIL STEEL

0
524

La aproape şapte luni de la începutul pandemiei, majoritatea ramurilor economiei sunt afectate. Deși cele mai lovite de regulile sanitare se anunțau a fi firmele din industria HoReCa și a confecțiilor, iată că și marile firme din industrie sunt forțate să se reorganizeze și să renunțe la personal. După ce firmele de reciclare Green Group au disponibilizat la începutul lunii august aproximativ două sute de persoane, a venit rândul firmei Ductil Steel. Fabrica, axată pe producerea si comercializarea sârmei şi a produselor din sârmã, cu aproape patruzeci de ani vechime în industria buzoiană, anunță că va trebui să renunțe la 450 de salariați din cei aproximativ 500 câți sunt în firmă.
În această perioadă, se negociază cu organizațiile sindicale și se fac liste cu persoanele care vor intra în șomaj. De asemenea, în momentul în care listele vor fi întocmite, personalul din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Buzău va fi prezent, în cadrul firmei pentru mediere și pentru a găsi soluții de angajare pentru personalul disponibilizat.
Societatea Ductil Steel este printre cele mai vechi firme din Buzău, fiind înfiinţată în anul 1963, ca “Întreprindere de Sârmã si Produse din Sârmã”. Prin aceste disponibizări, rata șomajului în județul Buzău, începând cu luna octombrie va crește cu 0,5% , ajungând la 7,6 % cu un număr de aproximativ 12.700 de persoane aflate în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Locurilor de Muncă Buzău.

Iuliana Sîrbescu/ Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ