CONCURENȚĂ PE POSTUL DE INSPECTOR ȘCOLAR

0
424

Conducerea interimară a Inspectoratului Școlar Județean este vizată de mai mulți candidați din sistemul de învățământ, unii dintre ei care au mai ocupat, în trecut, funcții de conducere în instituție sau care au râvnit la fotoliul de inspector școlar general. Revocarea din funcție a Florinei Stoian a deschis o luptă strânsă pentru preluarea conducerii învățământului buzoian, chiar și pentru o perioadă interimară. După demiterea celor 13 inspectori școlari pe motiv de carențe manageriale, Ministerul Educației a scos la concurs posturile vacante. Cei care vor să se înscrie, au trimis prin fax, CV-uri și scrisori de intenție. Oficialii din Minister evaluează documentele primite din teritoriu, urmând să fie afișate rezultatele deliberărilor și numele celui care vor ocupa postul de inspector școlar general.

La finele săptămânii trecute, mai multe CV-uri erau trimise de la Buzău. Printre cei care aspiră la postul de conducere a IȘJ se numără inspectorul general şcolar-adjunct, Nela Wamsiedel, şi colega sa Daniela Palcău, precum și fosta şefă a IŞJ Geta Burducea. Totodată și Ionela Voicu, inspector şcolar pentru învăţământul primar, profesorul doctor în istorie Dumitru Săndulache de la Colegiul Agricol, dar şi inspectorul pentru limbi moderne Georgeta Oprea, și-au trimis CV-ul la Ministerul Educației.

Florina Stoian nu a dorit să se mai înscrie în această cursă pe motiv că astfel ar fi recunoscut temeinicia și legalitatea lucrurilor imputate de Minister. Alături de ceilalți omologi din țară care aufost revocați, vor acționa în judecată Ministerul Educației și vor cere suspendarea deciziilor şi renumirea pe posturi. (DENISA IRIMIA)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ