Concurs de tăiat viță de vie la Stațiunea Pietroasa

0
4

Jurații cu punctat experiența și dragostea față de vie
Zeci de concurenți s-au întrecut într-o competiție de tăiat vița de vie organizată în premieră la Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare pentru Viticultură Pietroasa din Buzău. Membrii juriului au avut criterii stricte de departajare, iar la final cel mai bun tăietor a plecat acasă cu marele premiu al competiției. Concurenții au fost instruiți asupra modului în care se va face departajarea, iar criteriile au fost unele extrem de importante. Jurații au urmărit tot procesul, de la modul în care se face tăietura pînă la încărcătura rămasă pe fiecare butuc.
Înainte de startul competiției, fiecare tăietor a putut să viziteze rîndul alocat, pentru a-și stabili strategia de urmat.
Concurenții au avut la dispoziție 20 de minute pentru a tăia 10 butuci de vie, aleși special de către organizatori.
La finalul probei jurații au trecut la verificare, și au notat felul în care a fost tăiat fiecare butuc.
După ce au inspectat toate rîndurile tăiate, juriul a desemnat drept cîștigător un concurent din Prahova, cu o experiență de peste 40 de ani în domeniu.
La acest eveniment au fost invitați și studenți au Universității De Știine Agronomice și Medicină Veterinară, sub coordonarea căreia funcționează stațiunea de cercetare.
Premiile oferite de sponsori au constat în tratamente și echipamente pentru viticultură în valoare de 10.000 euro. Organizatorii și-au propus ca acest concurs să fie organizat în fiecare an în podgoriile Stațiunii de Cercetare din Buzău.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ