Concurs naţional de educaţie rutieră, la Buzău

0
151

Zilele acestea, Buzăul este, în premieră, gazda celui mai important concurs de educaţie rutieră din ţară. Peste o sută de copii din 31 de judeţe îşi vor demonstra cunoştinţele teoretice şi îşi vor arăta îndemânarea pe biciclete, în poligon.
Etapa națională a Concursului „Educație rutieră,educație pentru viață”, se desfăşoară, anul acesta, în premieră, la Buzău. Deschiderea oficială a avut loc miercuri, dimineaţă la Sala Mare a Consiliului Județean. În competiţie s-au înscris peste o sută de copii din 31 de judeţe care se întrec în mai multe probe teoretice şi practice.
Concursul presupune susținerea de probe teoretice şi practice, probe care vor atesta cunoașterea regulilor de circulație şi îndemînarea în parcurgerea unui traseu cu bicicleta. Probele teoretice sunt susţinute la Liceul cu Program Sportiv Iolanda Balaş Soter Buzău, iar cele practice în poligonul special amenajat la Şcoala Gimnazială Sf.Apostol Andrei Buzău. Etapele de concurs sunt organizate şi atent supravegheate de poliţişti de la Serviciul Rutier.
Pentru copiii participanţi, spirtul de competiţie contează foarte mult, fiecare dorind să câştige premiile puse în joc. Experienţe le va fi, însă, de folos şi pe viitor, pentru că vor şti cum să procedeze pentru a fi în siguranţă atunci când se află pe stradă.
Şi organizatorii au constatat, de-a lungul timpului, că astfel de concursuri sunt utile pentru formarea unor deprinderi ale micilor concurenţi.
Concursul „Educație rutieră,educație pentru viață”este organizat de Ministerul Educației Naționale în colaborare cu Ministerul Afacerilor Interne, la nivel local activitățile fiind coordonate prin Inspectoratul Şcolar Județean Buzău, respectiv Inspectoratul de Poliție Județean Buzău. Competiția se va desfăşura în perioada 26-27 iunie. În cea de-a doua zi, începând cu ora 16.30, se va face jurizarea rezultatelor obţinute de participanţii la etapa naţională a competiţiei, urmând ca la ora 19.00 competiţia să se încheie prin festivitatea de premiere în Sala Mare a Consiliului Judeţean Buzău.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ