CONDIȚII DE COMERCIALIZARE A PORCILOR

0
85

Pesta porcină africană impune o serie de condiții speciale a comercializării porcilor în perioada Sărbătorilor. Cumpărătorii sunt sfătuiți să evite sursele de achiziție care pot ridica semne de întrebare.
Se apropie Sărbătorile de Iarnă, iar principalul preparat care se regăsește pe mesele românilor este carnea de porc. Însă, având în vedere contextul epidemiologic al pestei porcine africane pe raza judeţul Buzău, autoritățile din cadrul DSVSA vin cu unele precizări referitoare la achiziționarea porcilor în această perioadă. Indiferent de modul în care vor fi achiziționați porcii vii, este important ca aceștia să aibă documentele specifice, acestea fiind eliberate fie de medicul veterinar împuternicit, fie de medicul concesionar.
Cumpărătorii sunt sfătuiți să evite sursele de achiziție care pot ridica semne de întrebare în ceea ce privește porcii pe care îi comercializează, în afară de cele menționate de autoritățile competente ale DSVSA Buzău.
Și în ceea ce privește transportul porcilor vii sunt anumite restricții. Acesta este permis de la vânzător la domiciliul cumpărătorului doar dacă distanța este mai mică de 50 Km și sunt asigurate condiții minime de bunăstare a animalelor și obligatoriu însoțiți de documente sanitar veterinare. Pe raza judeţul Buzău mai sunt active 7 focare de pestă porcină africană în localitățile Cochirleanca (3 focare), Cilibia (1 focar), Luciu (1 focar), Cuculeasa (1 focar) și Robeasca (1 focar). În aceste condiții, vor exista zone cu restricții sanitar-veterinare. Autoritățile fac tot posibilul pentru stingerea focarelor până la finalul anului 2019, în caz contrar, până în prima jumătate a lunii ianuarie 2020.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ