CONDIȚII DE VIAȚĂ MAI BUNE

0
89

Locuitorii comunei Zărnești pot spune de acum, că nu mai pot duce grija apei potabile. Administrația locală a finalizat lucrările de alimentare cu apă a comunei, realizate din fonduri proprii.  Totodată, în perioada 2017-2020 se va realiza și reţeaua publică de canalizare a apelor uzate menajere. Și la capitolul serviciului de salubrizare, oamenii din comuna Zărnești nu se pot plânge.

Apa curentă în comuna Zărnești este pentru locuitori, un vis ce a devenit realitate. Dacă în alte zone rurale din țară, alimentarea cu apă a gospodăriilor reprezintă un lux, în această comună, oamenii nu duc lipsă de așa ceva. Totuși realizarea acestei ample lucrări, ce a durat mai mulți ani de zile, s-a făcut cu mari eforturi financiare din partea Primăriei Zărnești. După ce au constatat că nu pot continua lucrările de alimentare cu apă a comunei cu fonduri alocate prin Ordonanța 7/2006, reprezentanții administrației locale au decis să înceapă investițiile necesare cu bani din bugetul comunei. Lucrarea a costat circa 9 miliarde de lei vechi.

Un alt pas important, dar de lungă durată, pe care Primăria Zărnești urmează să-l facă este realizarea reţelei publice de canalizare a apelor uzate menajere. Pentru această lucrare, unitatea administrativ teritorială a primit de la Guvernul României, peste 20 de milioane de lei.

În cadrul Primăriei Zărnești funcționează de 2 ani de zile, un serviciu de salubrizare, având în dotare două mașini de gunoi. Una dintre acestea are o capacitate de 24 tone și este folosită pentru accesul pe străzile principale și transferul la rampele de gunoi. Cealaltă mașină de gunoi cu o capacitate de 7,5 tone este utilizata pentru ridicarea de gunoi de pe străzile adiacente. Totodată, s-au încheiat contracte cu fiecare gospodărie, ce are la dispoziție odată cu parafarea acestui acord și câte o pubelă cu capacitate de 240 l.

(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ