CONDIȚII EUROPENE

0
46

Infrastructură rutiera de durată și de buna calitate și apă potabilă. Este ceea ce dorește să realizeze Primăria Padina pentru locuitorii săi. Deja câțiva kilometri din principalele artere ale comunei au fost asfaltate, urmând ca în viitorul apropiat să înceapă lucrări și pentru alte căi de acces. Apa potabilă va deveni pentru locuitorii din Padina, o certitudine odată ce în zonă se va deschide un punct de lucru al Companiei de Apă Buzău.

Comuna Padina este încadrată administrativ în județul Buzău, fiind situată în extremitatea sud-estică a acestuia. Fiind o așezare pierdută în nesfârșita câmpie a Buzăului, de la limita cu cele două județe, Brăila și Ialomița, aceasta devine, cu fiecare an, o zonă tot mai plăcută, cu edificii moderne – școală, grădinițe, teren de sport, centru cultural, primărie – asfalt și trotuare aproape peste tot.

Chiar în acest an, Primăria a reușit să ducă la bun sfârșit asfaltarea a peste 5 kilometri de drum, reprezentând principalele artere ale comunei. Proiectul a fost realizat cu fonduri guvernamentale prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Totodată, șefii administrației locale intenționează să mai asfalteze încă 9,6 kilometri de drum, proiect ce se ridică la 2 milioane de euro.

În viitorul apropiat, un punct de lucru al Companiei de Apă Buzău se va deschide în comuna Padina. Acest lucru înseamnă că se va trece la inventarierea tuturor activelor, pentru o perioadă de maxim 6 luni. Totodată, în urma discuțiilor purtate cu conducerea Companiei de Apă Buzău se are în vedere ca  pe viitor, să se dezvolte o rețea de canalizare, atât de necesară locuitorilor comunei Padina.

Comuna Padina va continua procesul de modernizare și pe viitor. Conducerea Primăriei mai are în plan și alte proiecte importante însă totul trebuie gândit foarte bine, pentru ca în momentul demarării unor investiții importante, acestea să fie duse la bun sfârșit.

 (Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ