CONFLICT PE APA DE PLOAIE! Primăria cere banii înapoi de la Comp. de Apă

0
123

Un raport al Curții de Conturi din 2012 pune din nou gaz pe foc în relația conflictuală din ultima vreme dintre conducerea Primăriei Buzău și Compania de Apă. Conform acestui raport, în perioada 2010-2012, Primăria Buzău a plătit incorect suma de 11 miliarde de lei vechi pentru apa de ploaie. Se reclamă faptul că, la acel moment, nu existau date certe privitoare la suprafațele asfaltate de pe domeniul public de unde apa de ploaie se scurge la canalizare. De asemenea se acuză că operatorul de apă ar inclus nejustificat în factură și apa de ploaie căzută în parcuri și spații verzi.
Inspectorul Cuții de Conturi reclamă că s-a luat în calcul un procent de sută la sută din cantitatea de apă pluvială transmisă de Apele Române fără a se aplica un coeficient de scurgere prevăzut de lege, în funcție de tipul terenului.
Reprezentantul Primăriei a anunțat că va da în judecată Compania de Apă pentru recuperarea prejudiciului.
Ulterior deciziei Curții de Conturi din 2012, Compania de Apă și Primăria Buzău au întocmit un document ce ar cuprinde suprafața reală de teren asfaltat deservit de canalizare, registru în baza căruia se calculează taxa pe apa meteorică. Întrucât noii șefi din Primărie au îndoieli asupra corectitudinii documentului, s-a dat dispoziție pentru o nouă măsurare a acestor suprafețe de teren.

Florin Zafiu;

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ