Congresul PNL , motiv de schimbări și la Buzău?

0
57

Două tabere la București, două și în organizația locală
Sâmbătă se vor tranșa la București disputele vizavi de viitorul PNL. Liberalii din toată țara vor trebui să voteze pe mâna cui vor merge mai departe, pentru funcția de lider candidând actualul președinte Ludovic Orban și premierul Florin Cîțu. Votul ar putea produce modificări și în organizația de la Buzău. Cei doi lideri au păreri împărțite vizavi de moțiunea pe care o vor susține iar Ludovic Orban a taxat recent poziția președintelui PNL Buzău care îl preferă pe Florin Cîțu.
Liberalii buzoieni au votat în majoritate susținerea moțiunii premierului Florin Cîțu. Printr-un mesaj postat recent pe Facebook, Gabriel Avrămescu, președintele organizației județene a PNL Buzău a anunțat rezultatele votului din cadrul comitetului director.

“Moțiunea premierului Florin Cîțu a fost votată…de către Comitetul Director Județean al PNL Buzău cu 63 de voturi pentru și 5 împotrivă”.
Anterior, președintele liberalilor buzoieni și-a declarat public susținerea pentru Florin Cîțu în defavoarea președintelui PNL, Ludovic Orban.

“Sunt momente în viață când alegerile sunt cântărite în funcție de șansele de câștig, dar există tot atât de multe momente când aleg cu orice risc în ceea ce cred…pentru că mă încăpățânez să cred că schimbările categorice, abrupte dar necesare sunt, în cele din urmă, câștigătoare. Aleg să merg alături de echipa Florin Cîțu la alegerile interne… pentru că e timpul pentru o nouă generație de politicieni….”, a scris pe Facebook, Gabriel Avrămescu, liderul PNL Buzău.
Printre voturile împotriva lui Florin Cîțu s-a numărat cel mai probabil și cel al senatorului Vlad Pufu, președintele organizației municipale a PNL Buzău care a precizat public faptul că îl susține pe Ludivic Orban în bătălia pentru poziția de președinte a PNL.

“Prin consecvență m-am respectat pe mine, am respectat echipa din care am făcut parte și, mai ales, adversarul. Am semnat Moțiunea președintelui Ludovic Orban convins fiind că există mai mult ca oricând nevoie de experiență și dialog în viața politică românească. De multe ori continuitate înseamnă liniștea de care avem nevoie pentru a așeza o construcție solidă în timp”, a scris pe Facebook președintele organizației municipale a PNL Buzău.
În funcție de rezultatul alegerilor de la București, la Buzău ar putea avea loc schimbări la nivelul conducerii filialei. Ludovic Orban a transmis un mesaj dur președintelui PNL Buzău Gabriel Avrămescu, cu ocazia unei deplasări la Vrancea, după ce a aflat că îl susține pe Florin Cîţu la alegerile interne.
Pe de altă parte, o victorie a lui Florin Cîțu ar putea avea efecte asupra poziției de președinte a organizației municipale PNL Buzău condusă de Vlad Pufu, cel care și-a arătat intenția de a-l sprijini pe Ludovic Orban.

Florin Zafiu
Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ