Consens pentru un nou spital la Buzău

0
29

Întâlnire între autorități cu multe necunoscute
Reprezentanți ai Primăriei Buzău, Consiliului Județean, parlamentari și medici s-au întâlnit la Prefectură pentru a discuta despre construirea unui nou spital. Există un consens unanim pentru o astfel de investiție dar și multe detalalii care vor trebui stabilite înainte de a proceda la implementarea unui astfel de proiect, a precizat prefectul Daniel Țiclea.
Prefectura Buzău a organizat o dezbatere pe tema construirii unui spital nou în Buzău, întâlnire la care au participat reprezentanții administrației locale și județene alături de parlamentari și specialiști din Sănătate. Concluzia întâlnirii, potrivit prefectului Daniel Țiclea, a fost că există disponibilitatea tuturor de a sprijini înființarea unei noi unități spitalicești dar va trebui ca înainte să se stabilească anumite detalii deosebit de importante pentru funcționalitatea sa.
Una dintre problemele cu care ar putea să se confrunte noua unitate spitalicească ar fi spre exemplu lipsa de personal. Spitalul Județean Buzău, care oferă în ultima perioadă atât salarii mai mari cât și condiții de muncă îmbunătățite alături de investiții în aparatură medicală nu pare atractiv pentru tinerii medici. În dese rânduri unitatea a scos la concurs locuri de muncă iar cei care s-au arătat interesați au fost puțini. Există o propunere legislativă care ar mai putea reduce din deficit, a anunțat șeful de la Casa Albă.
Care va fi forma și specificul unității spitalicești nu se cunoaște la acest moment. Deși există un consens pentru construirea unui noi spital, anterior reprezentanții Consiliului Județean Buzău au propus ca investiții să se facă în modernizarea și extinderea actualului spital județean în timp ce Primăria Buzău s-a arătat intersată de construirea unui spital municipal.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ