Consilier: locatarii sunt discriminați

0
8

Președinții de asociații, mici samsari
Scandalul apei potabile continuă. Un consilier local este de părere că buzoienii care plătesc cel mai mare tarif din țară pentru apă sunt și discriminați. În timp ce abonații de la case ai Companiei de Apă sunt taxați în funcție de consum în baza citirii apometrelor, locatarii nu se pot bucura de același tratament întrucât aparatele de măsură nu sunt omologate. Reprezentanții Companiei de Apă au făcut apel către locatari să facă demersuri pe lângă ascoiațiile de proprietari pentru instalarea apometrelor individuale.
Primăria Buzău și Compania de Apă au fost acuzate că practică cel mai mare tarif la apă potabilă din țară. Cum nu era de ajuns, buzoienii plătesc mai multă apă decât cea pe care o consumă din pricina pierderilor pe de-o parte dar și ca urmare a faptului că apometrele din aparamente nu sunt omologate iar de aici apar tot felul de diferențe. Un consilier local este de părere că buzoienii care locuiesc la bloc sunt discriminați în situația în care abonații companiei care locuiesc la case primesc facturi în funcție de consumul real, calculat în baza unor citiri omologate.
Reprezentanții Companiei de Apă au recomanndat locatarilor să solicite asociațiilor de proprietari montarea de contoare individuale în apartamente.
Aleșii locali vorbesc și despre o slabă pregătire a președinților asociațiilor de proprietari care nu-și cunosc atribuțiile și nici soluțiile prin care ar putea rezolva problemele cetățenilor. O parte dintre ei au abandonat ideea de a se preocupa de interesele locatarilor în schimbul intereselor proprii.
Compania de Apă a transmis că buzoienii care locuiesc la case și dețin contoare individuale de apă nu se confruntă cu diferențe de consum și preț, motiv pentru care locatraii ar trebui să adopte aceeași soluție.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ