CONSILIERI ÎMPOTRIVA COMUNEI V. PAȘII! Boicot la ședință, adio fonduri europene

0
743

Cea de-a doua ședință extraordinară din această săptămână a Consiliului Local Vadu Pașii a însemnat un nou boicot al consilierilor PSD, ALDE și PMP. Aleșii care formează majoritatea în Consiliul Local au decis să nu dea curs solicitării de a accesa fonduri europene pentru un proiect declarat deja eligibil și care prevede asfaltarea a 10 kilometri de drumuri comunale.
La ședința de aseară au venit zeci de localnici nemulțumiți pentru că aleșii lor nu votează proiectele menite să modernizeze comuna.
Pentru a accentua importanța proiectelor pe care administrația locală din Vadu Pașii le-a depus și sunt declarate eligibile, la ședință a fost prezent și directorul de la Buzău a Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.
Ca măsură extremă, localnicii se gândesc să-i aducă forțat la ședință pe consilierii absenți. O altă variantă ar fi ca aceștia să demisioneze.
Primarul se plânge că trebuie să depună documentația necesară proiectului până pe 3 septembrie. Apoi se va semna contractul de finanțare și vor începe lucrările de asfaltare. În caz contrar, proiectul va fi amânat și se va pierde finanțarea.
Situația ciudată de la Vadu Pașii a ajuns și la urechile șefului PSD de la Buzău.
Dacă nici la următoarea şedinţă consilierii nu vor participa, Primăria Vadu Paşii va pierde, în primă fază, finanţări europene de un milion de euro. Dacă situația va persista există riscul de a se rata și alte proiecte de peste 2,5 milioane de euro.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ