CONSILIERII LOCALI, JURĂMÂNT SUB PAZA POLIŢIEI LOCALE

0
63

Noul Consiliu Local al municipiului Buzău şi-a intrat marţi în atribuţii. Membrii săi, au fost convocaţi pentru şedinţa de constituire, într-un spaţiu neconvenţional, la amfiteatrul din Parcul Tineretului. Deşi locul de deşfăurare a fost în aer liber, se poate spune că ceremonia s-a desfăşurat după modelul întâlnirilor cu uşile închise, pentru că organizatorii nu au permis accesul reprezentanţilor presei şi nici al buzoienilor care ar fi vrut să asiste, ştiut fiind faptul că şedinţele Consiliului Local sunt publice conform legii.
Consilierii municipali au intrat, la rândul lor în posesia mandatelor pentru următorii ani. Ceremonia de constituire a noului Consiliu Local al municipiului Buzău s-a desfăşurat însă în condiţii bizare. Organizată pe domeniul public, în aer liber, la amfiteatrul din Parcul Tineretului, şedinţa festivă s-a adresat unui număr restrâns de persoane, alese pe criterii necunoscute. Astfel, mare parte a jurnaliştilor care intenţionau să participe la eveniment, în scopul de a-i informa pe cetăţenii care le-au dat votul, primarului municipiului Buzău şi consilierilor locali, nu a avut acces la locul de desfăşurare. O armată de poliţişti locali, supervizaţi, la un moment dat chiar de către primarul Constantin Toma a păzit cu străşnicie căile de acces către amfiteatru.
Invocând reguli de securitate sanitară şi limitarea la 50, a numărului de persoane, angajaţii în uniformă ai Primăriei au ţinut la distanţă de ceremonie, pe oricine voia să se apropie, jurnalişti sau simpli curioşi. Reprezentanţii Poliţiei Locale s-au dat la o parte doar când apărea câte un consilier local, sau când, la eveniment, au sosit invitaţi din rândul oficialităţilor.
Prin urmare, ce s-a întâmplat la ceremonia de constituire a noului Consiliu Local, ştiu doar consilierii, primarul şi cele câteva persoane selectate, care au avut privilegiul să fie lăsate să treacă de cordoanele de poliţişti locali.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ