Consiliul Judeţean a împlinit un an! Radiografia unui an de activitate a noului consiliu, de la alegerile locale

0
67

Noua garnitură a Consiliului Judeţean Buzău a împlinit un an de la alegerile locale din iunie 2016. Cu acest prilej, conducerea executivului judeţean a organizat o conferinţă de presă prin intermediul căreia a fost prezentată o radiografie a principalelor activităţi desfăşurate. Cel mai important proiect pus pe picioare de consilieri a fost cel care priveşte reabilitarea Spitalului Brătianu din municipiul Buzău. Realizări au fost punctate şi în domeniul infrastructurii rutiere, turism, sport şi sănătate, a amintit conducerea Consiliului Judeţean.
A trecut un an de la instalarea noului Consiliu Judeţean Buzău. Din acest motiv reprezentanţii executivului au simţit nevoia de a prezenta un raport al principalelor activităţi desfăşurate în debutul noului mandat. Dincolo de disputele politice, contrele şi loviturile sub centură, consilierii judeţeni şi-au dat mîna pentru realizarea unor proiecte importante pentru comunitatea locală. A fost întocmit şi un top al principalelor realizări iar pe primul loc s-a situat proiectul de reabilitare al Spitalului Brătianu.
Un alt proiect care aşteaptă finanţare este cel referitor la reabilitarea Bibliotecii Judeţene Buzău. Reprezentanţii consiliului au anunţat că lucrările de modernizare vor avea ca efect mutarea pentru o perioadă determinată de timp a întregii colecţii de carte într-un alt spaţiu localizat în incinta unei clădiri aflate pe Bulevardul Nicolae Bălcescu.
În ultimul an s-au făcut eforturi, au explicat autorităţile şi în ceea ce priveşte reabilitarea unor tronsoane de drumuri sau pentru obţinerea unor finanţări care să servească la modernizarea principalelor căi rutiere din judeţ. O parte din activitatea consiliului a vizat şi ramuri precum turismul, sportul, cultura şi sănătatea. Despre ele au vorbit pe rînd cei doi vicepreşedinţi ai consiliului care întregesc garnitura de conducere a executivului. După alegerile locale din iunie 2016, PSD a obţinut cele mai multe mandate în Consiliul Judeţean Buzău, cîştigînd 53,33 % din sufragii. PNL Buzău s-a clasat pe locul al doilea, cu 23,16 %, PSRO – 5,48 % iar ALDE a strâns un procent de 5,27%. În urma alegerilor de pe 5 iunie 2016, social-democraţii s-au ales cu 20 de mandate, PNL are nouă mandate, iar ALDE şi PSRo au cîte două mandate fiecare. Preşedintele miniparlamentului judeţean a fost ales Petre Emanoil Neagu.
Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ