CONSILIUL JUDEȚEAN A ALOCAT BANI PENTRU ZONELE CALAMITATE

0
70

Viiturile care au lovit pe parcursul lunii trecute partea de nord a județului au lăsat în urmă zeci de gospodării inundate, drumuri afectate, poduri și podețe distruse.

Inundațiile au fost atât de puternice încât aproape că au izolat comunități, au lăsat oameni fără animale, au distrus culturi. Și acum încă mai există locuri în care mașinile care fac aprovizionarea magazinelor nu pot ajunge din cauza drumurilor rupte, oamenii fiind nevoiți să facă drumuri la oraș pentru a-și procura alimente.

Astăzi, în cadrul unei ședințe extraordinare a Consiliului Județean Buzău, aleșii au aprobat un proiect de hotărâre privind cheltuirea a 11 milioane de lei din bugetul județului pentru refacerea drumurilor distruse în comunele Chilii, Cănești, Mânzălești și Lopătari. Consilierii liberali au solicitat amânarea proiectului pe motiv că au date insuficiente pentru a-și da votul pe un asemenea document.

Având în vedere urgența cu care trebuie să se intervină în zonele calamitate, proiectul a trecut de votul consilierilor, cei ai PNL preferând să se abțină. La finalul ședinței, șeful executivului județean a declarat că o amânare nu putea avea loc având în vedere situația mai multor comunități locale care suferă zilnic din cauza drumurilor distruse.

Consiliul Județean și Instituția Prefectului au solicitat 2,7 milioane lei Guvernului pentru acoperirea costurilor privind lucrările de reparații. Până în momentul în care suma va fi aprobată, în contextul urgenței care se impune vizavi de refacerea drumurilor afectate, Consiliul Județean a alocat astăzi sumele necesare. (Florin Zafiu)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ