CONSILIUL JUDEȚEAN ASFALTEAZĂ DRUMURI DE PĂMÂNT

0
80

Lucrări și pe arterele afectate de alunecări
Consiliul Județean Buzău continuă campania de asfaltare a drumurilor județene. Pe lângă lucrările începute deja în zonele în care au avut loc de-a lungul vremii alunecări de teren, sau în care nu au mai fost făcute reparații capitale ale drumurilor, vor fi asflatate căi de acces din pământ. Multe dintre acestea sunt importante pentru comunitățile locale.
Drumurile de pământ pe care acum circulă doar căruțele sau autoturismele de teren au intrat în atenția Consiliului Județean. Sunt deosebit de importante pentru comunitățile locale dar nu au fost niciodată reabilitate. Prin urmare, drumuri din localități precum Chilii, Câmpulungeanca, dar și altele din județ vor urma să fie asflatate.
Lucrări de amploare se vor efectua și în zonele în care drumurile au fost afectate de-a lungul vremii de alunecări de teren. 80 de milioane de euro va aloca Consiliul Județean pentru o porțiune din DJ 203 K.
Drumurile cu potenţial turistic sunt pe lista autorităților județene, iar unul dintre ele va fi gata în scurt timp.
O parte dintre lucrările de asflatare au ca sursă de finanțare Programul Național de Dezvoltare Locală. Dacă vor fi întâmpinate probleme, Consiliul Județean Buzău a anunțat că vor fi găsite soluții asftel încât lucrările să poată continua.

Florin Zafiu
Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ