Consiliul Județean Buzău la raport

0
13

Un an echilibrat, cu “bile albe și cenușii”
Consiliul Județean Buzău s-a întrunit în ultima ședință din acest an. Consilierii au fost solicitați pentru a-și da acordul asupra unor proiecte, cel mai important fiind cel privind reactificarea bugetului pe anul 2021. Cu această ocazie, președintele instituției a dat un scurt raport de activitate asupra principalelor obiective îndeplinite pe parcursul acestui an.
La final de an, consilierii județeni s-au întâlnit pentru aprobarea ultimei rectificări bugetare din acest an. Cu această ocazie, președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu a vorbit despre proiectele realizate în acest an. Una dintre cele mai mari investiții în infrastructură care s-a realizat în 2021, importantă din punct de vedere istoric și turistic, a fost “Drumul Doamnei Neaga”, Cislău-Buda Crăciunești, o șosea în lungime de 11,3 km. Podul de la Vadu-Pașii este o altă investiție finalizată recent de administrația județeană.
Cea mai importantă realizare, a precizat președintele consiliului este cea privind “Ținutul Buzăului” care va deveni Geoparc UNESCO, al doilea din România după „Țara Hațegului”. Va urma un proces amplu de investiții care să scoată la suprafață potențialul turistic al zonelor care compun geoparcul.
Pe parcursul anului viitor, administrația județeană va continua proiectele de infrastructură rutieră cât și investiții în sănătate, cultură sau protecție socială.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ