Consiliul Județean reia concursurile în instituțiile de cultură! Pentru a înlătura orice fel de nemulțumire…

0
65

Consiliul Judetean Buzău a decis reorganizarea concursurilor pentru ocuparea unor functii de conducere în cadrul institutiilor de cultură subordonate. La mijlocul săptămînii este programată o sedintă extraordinară în care alesii judeteni vor trebui să îsi dea acordul asupra reluării procedurilor de încadrare. Astăzi presedintele Consiliului Judetean, Petre Emanoil Neagu, a declarat că a fost impusă reluarea concursurilor ca urmare a unor nemultumiri si suspiciuni venite din partea unor candidati.
Posturile de directori ai Muzeului Județean, Bibliotecii Județene, Teatrului “George Ciprian” și Centrului Județean de Cultură și Artă Buzău, vor fi scoase din nou la concurs. Miercuri Consiliul Județean Buzău va organiza o ședință extraordinară în care va supune votului propunerile. Dacă aleșii județeni vor fi de acord atunci la toamnă, conform calendarului, instituțiile de cultură ar urma să fie oficial manageriate de directori plini care au trecut de concurs.
Reorganizarea concursurilor a fost motivată de președintele Consiliului Județean Buzău prin prisma nemulțumirilor pe care anumiți candidați le-au avut vizavi de condițiile de participare. Drept urmare noile criterii au fost avizate și de către Ministerul Culturii pentru a fi înlăturate orice fel de suspiciuni.
Astfel, consiliul a renunțat la condiția prin care un candidat putea susține concursul doar dacă avea o experiență de minim 5 ani într-o funcție similară de conducere. Nici pregătirea de specialitate nu mai este un criteriu, a anunțat președintele consiliului, Petre Emanoil Neagu.
Printre candidații respinși la prima sesiune a concursulului pentru postul de director al Bibliotecii Județene a fost Sorin Burlacu. Motivul a fost că nu îndeplinește condițiile de studiu solicitate iar decizia a stîrnit nemulțumire.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ