Consorții tehnice la Buzău

0
12

Administrația locală sprijină învățământul dual
Liceul Tehnologic ,,Dimitrie Filipescu”, Primăria Municipiului Buzău alături de agenți economici importanți au semnat un nou contract de partreneriat pentru funcționarea Școlii duale Meritas. Prin intermediul învățământului dual, elevii pot învăța o meserie pe care apoi să o practice ca angajați într-una dintre firmele mari din județul.
Atât administrația locală cât și societățile implicate în proiect asigură în mod gratuit facilități pentru elevi dar și bani.
Administrația locală alături de instituții de învățământ și agenți economici au depus proiecte prin intermediul cărora să înființeze la Buzău mai multe consortia și campusuri tehnice.
Învățământul duală însemnă pregătirea profesională tehnică a elevilor încă de pe băncile școlii. Cu ajutorul unor parteneriate, elevii devin salariați încă din timpul anilor de curs și se califică pentru o profesie solicitată de agenții economici. O astfel de alternativă o propune Liceul “D.Filipescu” Buzău care are în portofoliul de cursuri, meserii unice, cu o mare căutare pe piața muncii.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ