CONSULTAT BELGIAN PENTRU EXPLORER BUZĂU

0
75

Inginerul belgian Erik Maria Jacquemyn  expert principal in comunicarea stiintifica va fi consultant pentru investitorii care vor ridica un centru stiintific la Buzau. Acesta este de parere ca ridicarea unui astfel de centru va avea un impact major asupra comunitatii. Inginerul belgian considera ca Buzaul are o sansa unica de a avea primul centru de stiinte din tara.

Autoritățile locale, responsabilii de proiect, elevi şi profesori au participat la o întâlnire la Vila Albatros din Parcul Marghiloman unde a fost prezent și inginerul belgian Erik Maria Jacquemyn expert principal în comunicarea științifică, în centrele științifice, științele și muzeele interactive. El va fi consultant pentru investitorii care vor ridica un centru ştiinţific la Buzău.

Inginerul belgian a dobândit o excelentă experiență în domeniu, după ce a vizitat sute de centre științifice de pe tot globul. Erik Maria Jacquemyn oferă consultanță internațională privind înființarea de noi centre științifice; strategii de reînnoire, regândire, dezvoltarea centrelor științifice, muzee și centre de experiență; studii de fezabilitate și planuri de afaceri pentru centrele științifice; evaluarea și funcționarea acestora. În prezent, Erik Maria Jacquemyn este consultant internațional la Fundația Tehnologică Internațională Flanders, Technopolis. Expertul belgian este de părere că ridicarea unui science center va avea un impact major asupra comunității. Buzăul ar putea deveni singurul oraș din ţară în care va funcţiona un centru științific.

 ERIK MARIA JACQUEMYN : ,,Realizarea unui science center va contribui în primul rând, la creșterea economică. Totodată va avea un impact major asupra comunității tocmai pentru că, oameni cu experiență vor fi aduși laolaltă și astfel, își vor putea împărtăși unii altora experiența dobândită. Cred că Buzăul are o șansă unică de a avea primul centru de științe din țară și sper ca în lunile și anii care vor veni, să devină realitate”.

Proiectul își propune în primul rând, crearea unor locuri de muncă și în al doilea rând, acesta își propune să le ofere tuturor elevilor buzoieni ocazia de a participa la diverse workshopuri sub forma unor cursuri practice de știință.

Proiectul a fost gândit inițial, să se realizeze în podul Palatului Comunal, însă terenul donat pare să fie o soluție mult mai potrivită pentru o astfel de investiție. Managerul centrului de la Buzău va fi Vasile Moraru, fost primar al Buzăului în perioada 1990 – 1992. (Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ