CONSUMUL DE DROGURI, ȚINUT ÎN FRÂU DE 3 ANGAJAȚI

0
36

Trei angajați se străduiesc să țină în frâu consumul de droguri, la nivelul județului Buzău. Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog desfășoară atât activitățile preventive, cât și cele de consiliere cu doar trei persoane. Activitatea este una grea, mai ales că și numărul consumatorilor crește de la o săptămână.
Zeci de buzoieni au ajuns la spitalele din judeţ în urma consumului de droguri. Autorităţile spun că fenomenul este în ușoară creștere şi cei care ajung să fie înregistraţi oficial şi care primesc ajutor medical sunt, în general, consumatori ocazionali. Totuşi, au existat și cazuri în care, din cauza drogurilor, mai multe persoane au ajuns în spital, fiind în general vorba despre consumatori ocazionali. Cei care se ocupă cu prevenirea cosnumului de droguri vorbesc depre o ofertă de substanţe interzise, care la Buzău nu a fost deloc de neglijat. Mai grav este că anumite substanțe au băgat în spital mai mulți tineri, care ulterior au avut nevoie de ajutor.
Pentru a limita fenomenul consumului de droguri, reprezentanții Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog desfășoară mai multe activități preventive în rândul tinerilor. Numai că acesta se țin cu ajutorul a 3 angajați, care trebuie să ofere atât consiliere, cât și ajutor.
În anul 2018, Centrul de Prevenire Antidrog a iniţiat mai multe campanii sau proiecte de prevenire a consumului de droguri pentru diferite categorii socio-profesionale, inclusiv adresate comunităţilor din mediul rural și a intensificat colaborarea cu unităţile spitaliceşti, în vederea monitorizării consumatorilor de droguri şi îndrumării acestora către serviciile oferite de Centru. De asemenea, s-a mers și pe o colaborare cu Biserica pentru a desfăşura activităţi de prevenire a consumului de droguri în parohiile din judeţ.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ