CONTINUĂ SĂ CREASCĂ NUMĂRUL INFECȚIILOR RESPIRATORII

0
235

Numărul afecțiunilor respiratorii continuă să crească. Încă de săptămâna trecută trei copii din Buzău au fost confirmați cu virusul gripal de Institutul Cantacuzino din București. Miercuri, Direcția de Sănătate Publică Buzău a declarat că există două focare de gripă în municipiul Buzău.
BETA
Încă de săptămâna trecută numărul infecțiilor respiratorii s-a dublat. Astfel, s-au înregistrat un număr de 3020 de infecții respiratorii, dintre acestea 50 necesitând internare, iar pneumonii 787 din care 88 au necesitat internare. Gripa, în schimb, s-a transmis rapid și numărul cazurilor a crescut repede.
Totuși, există și o parte bună. Formele de infecție înregistrate nu sunt grave.
Față de anul trecut, nivelul infecțiilor respiratorii a crescut. Dacă în această perioadă, anul trecut erau înregistrate 25.000 de infecții respiratorii, acum sunt 29.000. În ceea ce privește pneumoniile, anul trecut numărul a fost de 6300, iar acum este de 7600. Gripa s-a evidențiat cel mai mult, numărul fiind dublu față de anul trecut. În aceeași perioadă erau 72 de cazuri de gripă, iar acum sunt 134.

ANDREEA ZALESCHI/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ