CONTINUĂ SCANDALUL DINTRE TOMA ȘI NEAGU- TESCARU! Președintele CJ s-a ales cu plângere penală

0
105

Sedinta Asociatiei de Devzoltare Intracomunitară Buzău 2008 în care ar fi trebuit să se transeze o dată pentru totdeauna problema dintre Constantin Toma, primarul municipiului Buzău si Ionel Tescaru, directorul Companiei de Apă, nu a facut decat sa aprinda si mai mult scandalul. Ct-n Toma i-a făcut plîngere penală presedintelui ADI, Petre Emanoil Neagu pe motiv că ar fi influentat voturile actionarilor la sedintele anterioare. Pe de altă parte primarii, actionari ai asociatiei, au dat aviz negativ propunerilor prin care Toma incearca concedierea directorului de la Compania de Apă. Avizul este însă consultativ si nu obligatoriu.
Ședința Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Buzău 2008 a debutat cu stângul. La intrarea în sală, directorul Companiei de Apă, Ionel Tescaru s-a ferit să îl salute pe primarul Constantin Toma, în timp ce președintele asociației, Petre Emanoil Neagu a ținut să dea noroc cu fiecare dintre ei. ( de cautat cadrele si puse peste text, la inceputul sedintei)
Ulterior, președintele ADI Buzău 2008, Petre Emanoil Neagu, a ținut să facă un anunț și anume că s-a ales cu o plângere penală din partea primarului Constantin Toma, după ce la ședințele anterioare ar fi influențat membrii și ar fi falsificat ordinea de zi a hotărârilor supuse votului. Replica primarului nu a întârziat să apară.
Scandalul dintre Constantin Toma, pe deoparte și tabăra Neagu-Tescaru s-a întețit în momentul în care primarul a solicitat avizul pentru o serie de hotărâri pe care, în calitate de acționar principal, le dorește aprobate în viitoarea ședință a Adunării Generale a Acționarilor Companiei de Apă. Mai précis, este vorba despre schimbarea directorului Tescaru și tăierea unor sporuri salariale ale angajaților care nu sunt implicați direct în producție. Primarii, membrii ADI au dat vot negativ propunerilor primarului de Buzău după ce Ionel Tescaru le-a enumerat o serie de legi cu care ar intra în contradictoriu în cazul unei aprobări. Șeful de la Companie a declarat că este competența Asociației de a schimba echipa managerială și nu stă în puterea unui singur actionar, dar și așa consecințele ar fi deosebit de grave.
Pe de altă parte, au existat și primari care s-au delimitat de scandalul dintre cele două tabere.
Votul pentru propunerile primarului au fost negative, dar președintele ADI Buzău a declarat că nu au efect de anulare și au rol consultativ. Asta înseamnă că la ședința AGA a Companiei de Apă, primarul Constantin Toma ar putea repune pe tapet propunerile de schimbare a directorului Tescaru și tăierile salariale.
La final , primarul Constantin Toma a părăsit incinta Consiliului Județean Buzău fără a mai da nicio declarație.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ